Evenementen - Kwartet2020

Ga naar de inhoud

Evenementen

Herdenking “Quick Anger”
Nadat Market Garden in september 1944 mislukte duurde het nog tot april 1945 voordat Arnhem bevrijd werd. En daar speelde Westervoort een belangrijke rol in. Vanuit Westervoort trokken de geallieerden de IJssel over richting Arnhem. Deze bevrijdings aktie, ook wel bekend als “Quick Anger”, vond plaats op 12 april 1945. Een militaire operatie die van enorm belang is geweest voor de bevrijding van Nederland maar vaak wordt vergeten. We herdenken deze gebeurtenis elk jaar bij het monument aan de Veerdam.
Dodenherdenking 4 mei
Zoals ook landelijk, wordt er in Westervoort op 4 mei stilgestaan bij de slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Met name de 14 slachtoffers die vielen op 10 mei 1940 bij het fort.
“Balconcert” Dorpsplein
Dit unieke concert wordt verzorgd door diverse muzikanten van de verschillende Westervoortse muziekgezelschappen, aangevuld met muzikanten uit de regio. Totaal zo’n 70 mensen staan verspreid over een aantal balkons. Dit maakt het Balconcert op het Dorpsplein tot een fantastisch en uniek concert. Een geslaagde samenwerking tussen muzikanten, bewoners en ondernemers
Braderie Dorpstraat
Het laatste weekend van de schoolvakantie staat in het teken van de manifestatie “Westervoort in Beweging”. Een van de activiteiten in dat weekend is de braderie. En op deze braderie vindt u, naast diverse snuisterijen en lekkernijen ook de stand van de Historische Kring Westervoort. Daar staan vrijwilligers van de HKW die u van alles kunnen vertellen over Westervoorts heden en verleden.
Terug naar de inhoud