Viaducten - Kwartet2020

Ga naar de inhoud

Viaducten

Spoorwegviaduct Dorpstraat
Voor de oorlog stond hier een, bijna op een kasteel lijkende, viaduct. In de laatste maanden van de oorlog lag Westervoort in de frontlinie. Het toenmalige viaduct werd volledig verwoest door bombardementen. Het werd niet meer in originele staat herbouwd. Met de toename van verkeer was dat erg onpraktisch.
“Biddle” viaduct Liemersallee
Chris Biddle was een markant figuur in ons dorp. Van beroep was hij sneltekenaar, maar in werkelijkheid was hij een begaafd schilder en tekenaar. Naast zijn tekeningen en schilderijen maakte hij ook decorstukken. En één van zijn bekendste werken is de muurschildering op het viaduct aan de Liemersallee. Inmiddels zijn er plannen om deze muurschildering te restaureren.
Aanleg Stationsviaduct (2011)
In 2011 werd dit viaduct onder grote belangstelling stukje voor stukje onder het spoor geschoven. Hiermee kreeg het nieuwe station een imposant uiterlijk. Een knap staaltje werk waar Westervoort best wel een beetje trots op is.
Spoor- en fietsviaduct
Bij de aanleg van de ‘verlengde’ rivierweg begin jaren 80 werd gekozen om de parallelweg langs het spoor ongelijkvloers uit te voeren. Met het oog op de huidige uitvoering van de onlangs gecreëerde snelfiets route, een zeer vooruitziende en verstandige keuze. Inmiddels is deze uitvoering van ’t viaduct alweer vervangen door een lichtere metalen variant.
Terug naar de inhoud