Oude cafés - Kwartet2020

Ga naar de inhoud

Oude cafés

Café Sorber Dorpstraat
Dit café ligt onderaan de brugweg tegenover huize Wyborgh. Vroeger was ’t ook bekend als café de Roos of café Snelder. In de jaren 60 was de familie Sorber de uitbater. Later heeft er jarenlang de doe-het-zelf zaak Hubo in gezeten. Daarna is het pand omgebouwd voor studentenhuisvesting en was er vele jaren het Shoarma restaurant Hollywood gevestigd.
Café Stef Krechting
Dit huis staat nog steeds op de IJsseldijk nr 84. Dit café werd gerund door Gradus Holland die opgevolgd werd door zijn schoonzoon Stef Krechting. Vóór Gradus was er onder andere een winkel en een bakkerij in gevestigd.  
Café v.d.Velden
In 1906 betrok Everhardus van der Velden het pand in de Dorpstraat, schuin tegenover de katholieke kerk. In 1929 kreeg hij een vergunning om alcoholhoudende drank, anders dan sterke drank, en alcoholvrije dranken te verkopen. Maar Everhardus was al op leeftijd dus liet hij de vergunning gelijk overschrijven op naam van zijn zoon Theodorus.
Poolsch café
Waarom dit café "Poolsch Café" heette is niet duidelijk. In 1919 werd het pand gekocht door Drikkus Wieleman.  De vergunning voor het houden van een café stond echter op naam van Hendrikus Iding. Pas is 1927 deed hij afstand van de vergunning en Drikkus stond boven aan de wachtlijst en maakte graag gebruik van de vrijgekomen vergunning.
Terug naar de inhoud